Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde

In de afgelopen 15 jaar heeft de Orthomoleculaire Geneeskunde zich ontwikkeld tot een ”harde” wetenschap. Waar Linus Pauling (1901-1994) ooit begon met zijn onderzoek naar de extreem heilzame werking van Vitamine C en Vitamine E is deze wetenschap uitgegroeid tot een nieuwe geneeskunde waarbij met natuurlijke supplementen en voeding de fysiologie van het lichaam wordt ondersteund en hersteld.

Fysiologische stoffen

In de Orthomoleculaire Geneeskunde wordt gewerkt met natuurlijke voedingsstoffen omdat deze passen in de fysiologische functies van de cellen. Voedingssupplementen zoals vitamines, enzymen, mineralen en vetzuren ondersteunen en verbeteren het immuunsysteem, hormonale reacties en specifieke (opbouwende) lichaamsfuncties, mits adequaat en juist-gedoseerd natuurlijk.

Orthomoleculaire Geneeswijzen

Wij kunnen u specifiek adviseren en de geselecteerde middelen uitmeten zodat het altijd ”past” wat geadviseerd wordt. Lichamelijke (en emotionele) klachten kunnen hierdoor verdwijnen. U wordt begeleid in het ontwikkelen van een gezond leef- en voedingspatroon dat past bij uw persoon.

Wetenschap

Orthomoleculaire Geneeskunde is harde wetenschap. Voor de beantwoording van uw vragen over deze wetenschap, kunt u kijken op

http://www.pubmed.com