Menu

Je lichaam als antenne

Lichaam als antenneHoofdpijn, slaapstoornissen, rugaandoeningen, tandpijn, botpijn, gewrichts- en spierpijn, overmatige transpiratie, depressiviteit, concentratie- en gedragsstoornissen zijn ogenschijnlijk niet te behandelen klachten. Een mogelijke oorzaak is een teveel aan straling, waardoor ons lichaam uit balans raakt. Ons lichaam werkt namelijk als een antenne van vlees en bloed en ‘ontvangt’ en ‘zendt’, maar neemt ook straling op. De meeste straling uit onze omgeving heeft echter een andere frequentie dan ons lichaam, waardoor ons lichaam extra belast wordt. Vooral kinderen in de groei en (gevoelige) mensen met verminderde weerstand hebben een verhoogd risico op overbelasting door straling.

Straling komt onder meer van hoogspanningsleidingen, GSM en Wifi, magnetron, DECT telefoons, computers, tablets, beeldschermen, spaarlampen en TL-buizen. En verder van alle elektrische apparaten. De meeste stralingsvormen zijn inmiddels zo algemeen, dat we ze niet kunnen vermijden. Ze worden ook steeds krachtiger in frequentie en daardoor nog belastender voor ons lichaam. Zoals het nieuwe 4G netwerk, dat vanaf februari dit jaar in Nederland wordt uitgerold.

Hoe meetbaar is het effect van straling?

Wetenschappers kunnen op dit ogenblik nog geen definitieve uitspraak doen over de langetermijneffecten van elektromagnetische straling. Wil je echter precies weten hoe het met de straling in jouw woning gesteld is, kun je terecht bij Buro Biosanering. Zij kunnen de straling in de woning meten en vervolgens de storende invloeden hiervan wegnemen met behulp van afschermantennes. Deze worden vrijwel onzichtbaar in huis geplaatst. Buro Biosanering is telefonisch te bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8 en 9 uur via 026 442 01 88.

Wat kun je zelf doen?

Voor mobiele telefoons, laptops en tablets geldt dat hoe dichter we deze apparaten bij of op ons lichaam houden, hoe hoger de belasting. Draag je mobiele telefoon dus niet de hele dag in je broekzak. Maak tijdens het bellen gebruik van een headset. Vervang de DECT telefoon door een stralingsarme DECT telefoon. Verwijder alle elektrische apparaten op de slaapkamer of trek ‘s avonds de stekkers uit het stopcontact. Voor meer doe het zelf tips over het verminderen van straling door elektrische en mobiele apparaten kijk op http://www.straling.nl/tips.php.

Wat doet het CVG?

Met behulp van de vegatest kunnen we meten in hoeverre je lichaam uit balans is. Bij een mogelijke overbelasting door straling, kunnen supplementen helpen om weer in balans te komen.


Copyright © CVG | Disclaimer