Menu

Nieuwsbrief 17 april 2013

Onlangs was er op EenVandaag een reportage over onverklaarde klachten. Klachten waarvoor in de reguliere geneeskunde geen medische oorzaak wordt gevonden en meestal geen behandeling mogelijk is. Het CVG weet echter wel raad met dit soort klachten. We vonden het jammer dat in deze uitzending totaal niet gesproken werd over mogelijkheden buiten het reguliere. Wel was er een ‘oplossing’ in de vorm van een cursus met ontspanning en ademhalingstechnieken. De cursus was slechts gericht op ‘ermee leren leven’. Ontspanning en ademhalingstechnieken zijn gerust zinvol, maar er is zoveel meer mogelijk! Kortom onze handen gingen jeuken…

In deze nieuwsbrief twee artikelen over mogelijke oorzaken van onverklaarde klachten. Voor vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, rugpijn, gewrichts- of spierpijn wordt namelijk zelden een oorzaak gevonden. Het ene artikel gaat over een tekort aan vitamine D. Het andere artikel gaat over een mogelijke overbelasting door straling in jouw omgeving.

En verder in deze nieuwsbrief het verhaal van een van onze cliënten. Zij ervaarde het gunstige effect op haar gezondheid door – toen ze haar baan kwijtraakte – vooral in haar eigen kracht te blijven. Zo begon ze een buurtmoestuin en trok zo’n 25 buurtbewoners mee in haar plan.

Graag geven we je nog een leestip: Richard de Leth schreef het boek “OERsterk, gezond, fit en slank volgens de natuur: dé totaalaanpak naar optimale gezondheid en vitaliteit”. Richard is arts en tevens geschoold in alternatieve behandelmethoden. Ook van zijn hand is “OERsterk koken”.

De nieuwsbrief voortaan in je mailbox?  Vul je naam en e-mail adres in aan de rechterkant van de site en klik op abonneren.

 


Copyright © CVG | Disclaimer