Energie & Vitaliteit

Energie & Vitaliteit

Ik ben zo moe

Herkent u dit? U wilt zich energiek voelen. ‘s-Ochtends kwiek en vrolijk het bed uitstappen. Zin in de nieuwe dag. Zin om erop uit te gaan, te gaan werken, om vrienden te zien, te gaan fietsen of wandelen, boodschappen te gaan doen en een lekkere maaltijd te bereiden.

Maar u voelt zich erg moe. U kunt amper uw bed uitkomen, u heeft de fut niet om op de fiets te stappen of om iets leuks te ondernemen met vrienden. Uw leven bestaat uit dagen die zich aaneen rijgen. Soms met een kleine opleving maar vaak is uw leven eentoniger dan u zou willen.

U hebt balans nodig

Om u energiek en vitaal te voelen heeft u balans nodig. Een harmonische balans tussen hoofd, hart en ziel. Oftewel de balans tussen de gedachten van uw brein , de gevoelens die u met uw hart kunt voelen, de fitheid van uw lichaam en de energie van uw ziel.

Energie en vitaliteit als sleutel voor goede gezondheid

Als u zich niet energiek en vitaal voelt, heeft dat een negatieve uitwerking op uw gezondheid. Energie en vitaliteit spelen een sleutelrol voor een goede gezondheid. En om u energiek en vitaal te voelen, heeft u een evenwichtige balans nodig. Maar hoe krijgt u die balans tussen hoofd, hart en ziel?

Zelf-genezend vermogen

Uw lichaam heeft een wonderlijk mooie eigenschap: het kan zichzelf genezen. Een wondje geneest ‘vanzelf’. Het lijkt alsof uw lichaam een programma heeft opgeslagen dat wordt geactiveerd als u
genezing nodig heeft. Het hoeft alleen maar ‘aan’ gezet te worden en uw lichaam herinnert zich wat te doen.

Heeft mijn lichaam ook een zelf-genezend vermogen?

Het goede nieuws is dat uw lichaam ook een zelf-genezend vermogen heeft. Het kan alleen niet of niet voldoende geactiveerd worden. Iets blokkeert het genezingsproces. Iets verstoort de energie en vitaliteit. Er is geen harmonische balans tussen hoofd, hart en ziel.

Waar u op moet letten voor herstel

Het herstellen van de energie en vitaliteit – en dus de balans – is nodig om te kunnen genezen ( heel- worden). Veel factoren spelen hierbij een rol :

  • wat u eet en drinkt
  • hoe goed u slaapt
  • of u infectieziektes heeft of eerder heeft doorgemaakt
  • of u veel piekert en tobt
  • hoeveel stress u ervaart
  • of u overtuigingen heeft die niet kloppen
  • hoeveel u beweegt
  • of u geneesmiddelen gebruikt
  • of er trauma’s meespelen
  • etc.etc.etc.

Uw energie en vitaliteit hervinden?

Wij brengen samen met u alle factoren ( – in volgorde van belangrijkheid -) in kaart. Stap voor stap onderzoeken we deze factoren zodat duidelijk wordt waar de balans ontbreekt. Welke behandeling hiervoor het meest passend en geschikt is en welke maatregelen hierbij genomen moeten worden.

Wij helpen u herstellen. We helpen u om uw balans terug te krijgen en daarmee u energie en vitaliteit te hervinden. Voor de behandelmethoden die we daarvoor kunnen inzetten, verwijzen we u graag naar de pagina Behandelmethoden.

Er kunnen meerdere verstoringen op hetzelfde moment aanwezig zijn. Niet alle verstoringen kunnen door ons verholpen worden. Daarom schakelen we soms andere mensen in om u te helpen bij het herstellen van deze balans. In ons uitgebreide netwerk zitten bijvoorbeeld een tandarts, osteopaat, chiropractor en psycholoog maar ook een voedingskundige en een gespecialiseerde sportfysiotherapeut.

Zelf zijn we lid van het netwerk Nieuwetijdse Geneeswijzen. Klik op de link voor meer informatie. Wilt u samen met ons uw energie en vitaliteit hervinden? Neem dan direct contact met ons op.