Acupunctuur (laser)

Acupunctuur

Acupunctuur is een klassieke Chinese geneesmethode. Het is een geneesmethode die al duizenden jaren oud is en een onderdeel vormt van de Traditionele Chinese geneeskunst. Dit is een Oosterse benadering van gezondheid en ziekte. In de Oosterse filosofie wordt de mens behandeld, niet de ziekte. De behandeling van de acupuncturist is erop gericht om een verstoorde ‘energiehuishouding’ weer in balans te brengen. De balans tussen yin en Yang weerspiegelt de eenheid in lichaam, ziel en geest en de mate waarin er prikkeloverdracht tussen de cellen kan plaatsvinden. Als de energie zonder blokkades kan stromen kunnen we de verbinding met onze eigen natuur weer bewust worden en onze rol binnen het grotere geheel. Op deze wijze wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en wordt genezing mogelijk gemaakt. Dit heeft niet alleen een lichamelijk, maar ook een emotioneel effect.

Acupunctuur biedt uitkomst bij veel ongemakken. Denk aan luchtwegaandoeningen, gewrichts-, slijmbeurs- en peesaandoeningen, spieraandoeningen, huidafwijkingen, urinewegontstekingen en bij wonden en zweren. Acupunctuur stimuleert namelijk het immuunsysteem en optimaliseert bepaalde celfuncties.

Laseracupunctuur versus acupunctuur

Heeft u angst voor naalden? Dan is laseracupunctuur een uitstekend alternatief voor de traditionele wijze van acupunctuur. Bij laseracupunctuur komen er namelijk geen naalden aan te pas. Hierdoor is de behandeling pijnloos.

Hoe werkt laseracupunctuur?

Laseracupunctuur werkt ontstekingsremmend, vermindert oedeem, stilt de pijn en werkt ontspannend. Laseracupunctuur werkt met name erg goed bij de volgende symptomen en aandoeningen:

  • artrose en artritis
  • reuma
  • tennisarm, slijmbeurs- en achillespeesontstekingen en hielspoor
  • nek- en schouderklachten
  • fibromyalgie
  • spierpijn

De behandeling met laseracupunctuur

Laseracupunctuur behandelt gestagneerde energie op acupunctuurpunten of meridianen met laserlicht. De behandeling bestaat uit bepaalde hoeveelheden laserlicht die op uw huid worden toegediend. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Heeft u huidproblemen, dan behandelen we de aangetaste huid contactloos. Bijvoorbeeld in geval van brandwonden of een koortslip.
  • Gewrichtsaandoeningen en aandoeningen waarbij de huid niet beschadigd is, behandelen we voornamelijk door middel van directe toepassing. Oftewel, door het laserlicht tegen de huid aan te drukken.

Uw behandeling met laseracupunctuur wordt uitgevoerd door Jeroen Hoogakker. Hij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) onder lidnummer 730 en lid KAB. Bij elke behandeling stemmen we de intensiteit van de laser af op wat voor uw lichaam en uw behandeling op dat moment nodig is.