Menu

Vegatest – Genezing en verantwoordelijkheid (5/5)

Genezen in meerdere lagen

Bij de therapie kiest Jeroen de laag die op dat moment het meeste aandacht nodig heeft. Het gaat zelden om een enkele laag, maar ook om de samenhang tussen de vier lagen. Zo kan een fysieke klacht bijvoorbeeld een spirituele component hebben. Genezing volgens de vegatest methode gebeurt namelijk in vier lagen: de fysiologisch laag, de emotioneel- mentale laag, de zielslaag en de spirituele laag. In de emotioneel-mentale laag gaat het om emotionele blokkades, vastzittende overtuigingen of gedachtepatronen. In de spirituele laag gaat het bijvoorbeeld om mensen die moeite hebben hun pad te vinden en/of te volgen.

Hoewel supplementen ogenschijnlijk een fysieke invloed hebben, hebben ze wel degelijk een effect op de andere lagen. Zo heeft vitamine B12 effecten op het spier- en zenuwstelsel. Op spiritueel niveau biedt vitamine B12 ons de mogelijkheid om vanuit ons hart te leven. En het helpt ons om op een begripvolle manier naar anderen te kijken. “Ik merk in onze praktijk dat bij mensen met een blokkade in het hartchakra vitamine B12 vaak goed blijkt te werken. Om meer in verbinding te komen met zichzelf.”

“Het betekent dat ik mensen vertel over deze effecten en wat het in hun leven kan betekenen. Het betekent dat mensen diepgaander kunnen helen dan alleen fysiek”, aldus Jeroen. Fysieke klachten geven ogenschijnlijk het meeste ongemak en dat is meestal de aanleiding dat mensen naar de praktijk komen. Heling is ook een proces van bewustwording in de verschillende lagen.

Jeroen legt verder uit dat hij vaak ziet dat er een verschuiving optreedt van de ene laag naar de andere. En soms komt dan een eerder gebruikt supplement weer terug maar wordt dan ingezet op een andere laag. “Wat ik in de praktijk zie, is dat mensen niet direct hun valkuilen kwijtraken, maar wel dat ze het eerder in de gaten hebben. Het is minder heftig of ze kunnen er zelfs om lachen. Dit ben ik weer, in de bocht, en meer van dit soort relativerende opmerkingen hoor ik dan. Er zit geen lading meer op, en eigenlijk bewegen mensen meer naar het licht. Het zware gaat er van af. Voeding en supplementen helpen hier wel degelijk bij. Of andere therapieën, maar dat kunnen we uittesten.”

Jeroen vertelt het volgende voorbeeld van genezen op een diepere laag: “onlangs had ik een cliënt op consult die last had van een wortelkanaalontsteking. Ze was hiervoor bij haar tandarts geweest, maar het voelde voor haar als of er meer aan de hand was. Met de vegatest ontdekte ik inderdaad een verstoring van maag en milt en dat kwam overeen met het proces van transformatie waar ze mee bezig was. Ik testte ook een supplement, dat waarschijnlijk het ontstekingsproces zou versnellen, waardoor ze sneller zou genezen en dit gebeurde in de praktijk ook zoals verwacht. ”

Verantwoordelijkheid nemen

Wat Jeroen zeer opvallend vindt, is dat mensen er altijd maar van uitgaan dat hun lichaam het gewoon blijft doen, zonder enig onderhoud. Met roken, drinken of andere ongezonde gewoonten. “Het is een godswonder dat we nog zo gezond zijn. Het is niet gek dat we klachten ontwikkelen. Eigenlijk zouden we daar veel pro-actiever in kunnen worden. Want de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid ligt bij onszelf en niet bij de dokter of therapeut. Daar ligt ook de toekomst van de gezondheidszorg, dat we steeds meer onze eigen rol en verantwoordelijkheid gaan zien. Dat we steeds bewuster worden van wat we kunnen doen of kunnen laten als het gaat om onze gezondheid te behouden. Om er uit uiteindelijk voor te zorgen dat we zo gezond mogelijk doodgaan.”


Copyright © CVG | Disclaimer