Menu

Vegatest – Hoe gaat het in zijn werk? (1/5)

Hoe werkt zo’n vegatest?

Wat Jeroen zelf het grote voordeel vindt van de vegatest is dat het een eenvoudige methode is. Op de meeste vragen is het antwoord met de vegatest een ja of nee. “Dus als ik kijk naar een verstoring van de lever is het antwoord ja of nee. Daarentegen als ik de belasting van de lever meet, meet ik dit op een schaal van 0-100.”

Jonge cliëntDe vegatest gebeurt met behulp van computerapparatuur. De cliënt houdt een meetelektrode in de hand en de therapeut plaatst een andere meetelektrode op een acupunctuurpunt bij de cliënt. Zo ontstaat een gesloten meetcircuit waar verschillende filterampullen kunnen worden geplaatst. Er zijn ampullen om het functioneren van organen te testen. Of de activiteit van een bepaalde aandoening of ziekte. Daarnaast kunnen er medicijnen, supplementen of andere therapieën in het meetcircuit meegenomen worden. De vegatest is een vorm van elektro-acupunctuur. In tegenstelling tot andere methoden is het opvallend dat bij de vegatest slechts één acupunctuurpunt wordt gemeten.

Bij het CVG ligt de cliënt comfortabel op een behandelbank en gebruikt Jeroen voor de vegatest een acupunctuurpunt op de voet. “Dat vind ik prettiger en ik heb de indruk dat ik mijn cliënten minder energetische beïnvloedt”, legt Jeroen uit. Het werkt dan ook het beste als de therapeut de test zo snel mogelijk doet. “Daardoor blijft deze beïnvloeding zo klein mogelijk”, zo vertelt Jeroen.

De meetresultaten en de therapie worden direct met de cliënt besproken. De vegatest is ook geschikt voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Een consult duurt ongeveer een halfuur.

Hoe betrouwbaar is de vegatest?

“Je legt de energiemeetlat van de modelcliënt naast de energie van de cliënt die gemeten wordt” aldus Jeroen. “Bij gezonde mensen meet je vrijwel altijd afwijkingen ten opzichte van deze modelcliënt. Dit kan wijzen op een voorstadium van een ziekte, maar het kan simpelweg ook betekenen dat er dingen zijn die verbeterd kunnen worden. Het komt zelden voor dat iemand volkomen in balans is. De ideale cliënt staat model voor de richting waar de cliënt naar toe mag gaan bewegen.”

De testuitslagen van de vegatest geven een indicatie over mogelijke verstoringen in het lichaam. Soms kunnen deze verstoringen wijzen op bepaalde aandoeningen. “Het meten met de vegatest is zeer betrouwbaar”, aldus Jeroen. “Toch als iemand bijvoorbeeld gestrest binnenkomt doordat hij in de file heeft gestaan, meet ik dat ook. Dat is een vorm van acute stress. Echter het verschil met chronische stress kan ik met de vegatest wel onderscheiden. Natuurlijk ga ik dan ook vragen stellen, ik ga niet alleen op de meetresultaten af.”

Geen koffie, thee of parfum

Jeroen vraagt zijn cliënten om voor de vegatest geen koffie of thee te nuttigen en geen deodorant of parfum te gebruiken. Dit beïnvloedt de meting maar ook de therapeut.

Voor sommige cliënten is het drinken van geen koffie overigens direct een reden tot hoofdpijn. En dat geeft Jeroen ook een reden om door te vragen bijvoorbeeld over de hoeveelheid koffie die iemand drinkt. De eerste keer is het ook de bedoeling dat mensen hun medicijnen meenemen. “Want die wil ik dan ook testen.”


Copyright © CVG | Disclaimer