Menu

Vegatest – Therapie en de invloed van seizoenen (4/5)

Therapie met de vegatest

Door het testen van medicijnen, supplementen of therapieën wordt de vegatest ingezet voor een doeltreffende behandeling. De behandeling is gericht op de oorzaken van de klachten, niet op het bestrijden van symptomen.

Met het testen van de therapie probeert Jeroen de verschillen met de modelcliënt te overbruggen. De ideale cliënt staat model voor waar cliënten naartoe mogen gaan bewegen. De therapeutische interventies, de middelen, kunnen bestaan uit homeopathische middelen, voedingssupplementen, voedingsaanpassingen, kruiden, maar ook beweging, bepaalde oefeningen of acupunctuur. Bijvoorbeeld als de lever overbelast is, kan de therapie bestaan uit een supplement dat de lever helpt om beter te kunnen ontgiften.

De invloed van seizoenen

Jeroen krijgt in de loop der tijd van iedere cliënt een historie van behandelingen en meetuitslagen. Soms valt het op hoe seizoensgebonden sommige klachten kunnen zijn. Zo had hij onlangs een cliënt die zelf al ontdekte dat bepaalde klachten in het voorjaar terugkwamen. En dat klopte met haar dossier. Iedere keer had ze in het voorjaar vitamine B12 nodig. Dat werd ieder jaar wel minder, maar opvallend was het wel!

In het voorjaar ontwikkelen mensen ook weleens een ontsteking in een bepaald gewricht. Dat is vaak gekoppeld aan de lever. De lever is in het voorjaar bij de meeste mensen hard aan het werk. Bij de meeste cliënten is de lever overigens in meer of mindere mate belast. “Ik maak het zelden mee dat iemand geen belasting van zijn lever heeft”, aldus Jeroen.

Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld last hebben van een winterdepressie en dat heeft vaak te maken met vitamine D. Als je hier op tijd bij bent – met een vegatest in de nazomer – kun je op tijd beginnen met de therapie en klachten in de winter voorkomen. Voor lichttherapie en beweging gebruikt Jeroen filters om uit te testen waar iemand gunstig op reageert. Zo kan het zijn dat iemand met een winterdepressie bij de vegatest voor beweging een 6 scoort en voor lichttherapie een 8. Of – nog beter- voor de combinatie een 10.


Copyright © CVG | Disclaimer