Menu

Vitale en gezonde tips

december 2011
Wil je meer weten over Sl!m eten en bewegen of een Klankworkshop? Of ben je geïnteresseerd in De Wende, een woonzorg mogelijkheid voor ouderen? Lees dan snel verder.


Sl!m eten en bewegen
Verbruik energie en je krijgt er weer een nieuwe vorm van energie voor terug! Bij Imke Ebben kun je terecht voor advies en begeleiding op het gebied van voeding en beweging. Op haar website o.a. diverse bewegingsprogramma’s, zoals actief wandelen en kookworkshops. Of een gecombineerd programma zoals Lopen & koken, hardlopen voor beginners met kookworkshops en voedingsadviezen. Meer informatie op SL!M eten & bewegen.

Workshop adem, ritme, klank
Muziek, klank of slechts een enkele toon vormen een herkenning voor ons hart, voor onze ziel. We herkennen onze oorsprong en komen opnieuw in contact met ons wezen, met wie we werkelijk zijn.
In het dagelijkse leven worden we geconfronteerd met een overdosis aan geluid en input: hoeveel piepjes en bliepjes zouden we per dag horen? De grote hoeveelheid geluid en beeld maakt dat we bewust contact moeten maken met ons innerlijk zelf, zodat de stem van ons hart, van onze ziel kan spreken. Dit vraagt om bewustzijn over hoe ons denken werkt, hoe we ons ego tot stilte kunnen brengen, hoe we voorbij onze emoties en blokkades kunnen komen om ons leven te exploren en volledig te leven. Via eenvoudige oefeningen met klank, ritme, adem en beweging ondersteund met muziek kunnen we tot stilstand komen, stilte ervaren. Verhalen, symbolen en beelden uit eeuwenoude teksten en gedichten werken ondersteunend bij deze workshop.
Workshop adem, ritme, klank: 10 januari van 20.00 uur- 22.00 uur.
Begeleiding : Ilse Beunen en Rob de Waal
Voor meer informatie en aanmelden: robdewaal@deroleros.nl of beunenilse@yahoo.com

De Wende
De Wende is een particulier initiatief van Wietske Jetten en Jan van der Leij. Centraal bij de Wende staat de woonzorg voor zes ouderen. Samen met een klein team van deskundige medewerkers staan zij garant voor liefdevolle zorg. Zij wonen in het voorhuis van de hofstede en zijn voor het merendeel van de tijd direct aanspreekbaar voor de bewoners en naaste familieleden. Kijk verder op www.dewendeoverasselt.nl.

Heb jij ook een vitale, gezonde tip voor onze volgende nieuwsbrief? Laat het ons weten en stuur een korte beschrijving met een link naar cvg@vitaliteitengezondheid.nl.


Copyright © CVG | Disclaimer